söndag 9 juni 2013

Varför ska jag läsa....


Jussi Adler-Olsens böcker om Carl Mörck på Avdelning Q.

Kvinnan i rummet -Fasanjägarna -Flaskpost från P -Journal 64Marcoeffekten


Du ska läsa dessa böcker för det är underbar underhålling på hög nivå. Här finner du en stor dos av spänning som är rappt berättat och de fall som dyker upp på avdelning Qs bord inom Köpenhamnspolisen skulle kunna vara hämtade ur verkligheten.

Men det som skiljer Jussi Adler-Olsens böcker från annan spänningslitteratur är att hans böcker innehåller en svärtat  humor speciellt då Carl Mörck och hans assistent Assad försöker förstå varandra. Danska talesätt och uttryck ställs mot Assads  
arabiska ordspråk där det ofta förkommer kameler i olika situationer. Får du skrattattacker är detta fullt normalt 

I källaren på polishuset där cold casegruppen Q har sitt högkvarter som ofta löser sin arbetsuppgifter på sitt eget lilla sätt.
Denna udda trio är inte precis några vanliga byråkrater och polischefer och andra potentater i samhället ses som bakåt strävare. Ofta är det flera olika fall som flätas runt varandra och som ibland hänger ihop med varandra.

Carl Mörk har uppförsbacke för det mesta även utanför polishuset. Han lever med svåra skuldkänslor efter ett misslyckat ingripande där hans kollega  blivit svårt skadad. Hans exfru jagar honom med diverse påhitt, hans barn är inte som andra och hans nya idealkvinna är kallt avvisande. Dessutom jagas han av sina chefer som ständigt vill  skära i ekonomin och helst lägga ner hela avdelning Q och göra sig av med en Köpenhamnspolisens egen Tjalle Tvärvigg. 
Kom i håg att läsa denna kvintett i ordning,då får du garanterat en trevlig,kul och spännande sommarläsning med stort danskt gemyt. 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar