tisdag 3 september 2013

Då Bob hade rösten kvar...


DÅ BOB HADE RÖSTEN KVAR....

BOB DYLAN ANOTHER SELF PORTTRAIT  1969-71 The bootleg series vol.10


Lite överraskande men välkommet så öppnar Bob Dylan på sin skattkammare igen. Denna gång är det åren 1969 -1971 och inspelningar från albumen Self Portrait och New Morning som ges ut.Dessa band som hittades i CBS arkiv innehåller  vad som kan  beskrivas som demoinspelningar med en liten grupp musiker.

För det mesta är det bara gitarristen David Bromberg och Bob som sitter i studion med sin gitarrer. Ibland finns också multiinstrumentalisten Al Kooper med i studion som pianist.
Det som är mest överraskande på dessa inspelningar är Bob Dylans röst. Han sjunger för det mesta klart,själfullt och så tydligt han någonsin kan.

Traditionella melodier och texter dominerar denna utgåva som har arrangerats av Dylan.En hel hög med popcoverlåtar har plockats bort. Några hyfsat välkända Dylanorginal som If Not For You, When I Paint My Masterpiece och I Frew It All Away finns nu i alternativa tagningar.

Liveklassiker som Highway 61 Revisited och I´ll Be Your Baby Tonight tillsammans med The Band är hämtade från Isle Of Wight. George Harrison finns med på några spår och jammar snyggt med Bob i studion i Workin´On A Guru.  

När orginalet av Self Portrait kom ut i början på sjuttiotalet hade producenten Bob Johnston kletat ner många av inspelningarna i sjok av Mantovanistråkar och lager av körer.
Nu är det rent, enkelt och i stora delar helt lysande att få ta del av dessa trettiofem studiovykort från en tid som flytt.
 


    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar