tisdag 27 augusti 2013

LAURA MARLING- en engelsk Joni M

Laura Marling    Once I Was An Eagle    9/10 skivhyllor

När musikmarknaden är fylld till bristningsgränsen av kvinnliga  singer/songwrither, ofta med  gitarr i bagaget så behövs det något extra för att sticka ut och lysa upp musikmörkret.

Detta har Laura Marling som är en ny bekantskap för mig.Visserligen har jag tidigare läst om detta engelska underbarn som omhuldats och hyllats i engelska musiktidningar under några år.
 Men att det skulle vara så här bra, så här musikaliskt genomarbetat och så här snyggt, om detta hade jag ingen aning. Dess då roligare är det att bli överraskad. Det händer inte så ofta i dessa dagar, i alla fall inte när det gäller nyutgiven musik på skiva. Det mesta har man hört förut. Detta är inte heller något nyskapande, men musiken går direkt till hjärtat.

Laura Marling och producenten Ehtan Johns ligger bakom plattans sound som kan vara både återhållsamt och explosivt. Lauras kompositioner har en värme och en kvalité som är få förunnat. Om hon ska liknas med någon annan kvinnlig artist så är det klar Joni Mitchell varning.På ett positivt sätt.

Once I Was An Eagle är ett av årets bästa mest hörvärda album, alla kategorier.  
    
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar